EXCURSIE LA CENTRUL DE EDUCATIE STIINȚIFICĂ AGORA DEBRETIN

EXCURSIE LA CENTRUL DE EDUCATIE STIINȚIFICĂ AGORA DEBRETIN

Data: 2021-2022 

Tarif de la: 30 euro

Te aşteaptă aventuri ştiinţifice în Debreţin

             Ai cântat vreodată cu fulgere? Te-ai plimbat vreodată cu bicicleta la o înălţime de 2 metri? Ai construit vreodată munţi şi văi, ai tras cu un tun magnetic? E timpul! Hai la Centrul de științe Agora!

Ştiinţa poate fi fascinantă

Ştiinţa este fascinantă și distractivă! Dovada e Centrul de aventuri ştiinţifice Agora din Debreţin, unde ştiinţele naturii devin uşor de înţeles iar misterele vieţii cotidiene se transformă în mici minuni.

Aici, jocurile și divertismentul se combină cu învățarea; copiii și adulții se pot familiariza cu instrumente deosebite şi cu curiozități științifice, pot participa la experimente spectaculoase sau la prezentări în Planetariu.

În Agora, știința și tehnologia nu se învaţă din formule sau grafice, ci din rachete, lumini, tunuri magnetice, nisipuri 3D.

Parterul clădirii este un uriaş loc de joacă, unde pendulul Foucault dezvăluie rotația Pământului, vizitatorii pot să experimenteze câtă muncă e nevoie pentru producerea energiei electrice, iar cei mai îndrăzneţi se pot plimba cu biciclete la o înălţime de doi metri.

Cei mari pot folosi ochelarii OculusRift ca să facă înconjorul Pământului sau ca să intre în corpul uman şi să studieze îndeaproape organismul.

Oglinda zburătoare, geanta imposibilă, mixerul de culori sau labirintul cu oglinzi par jocuri pentru copii, dar prin dezvăluirea științei din spatele lor, pot fi distractive chiar şi pentru adulți.

În timpul prezentărilor, puteţi afla, printre altele, modul în care frigul extrem poate transforma obiectele de zi cu zi, ce s-ar întâmpla cu oamenii dacă ar ajunge în spaţiu fără îmbrăcăminte de protecție, ce sunt scânteile și cum se formează fulgerul.

În timp ce copiii se concentrează la joc şi fără să îşi dea seama, încep să asimileze cunoştinţe ştiinţifice, adulţii pot deveni din nou copii.  

Sub cupola uriaşă

Din când în când, în Agora se amenajează unul dintre cele mai mari planetarii mobile din Ungaria –  o cupolă imensă sub care se pot strânge până la 40 de persoane –unde astronomii prezintă emisiuni despre constelații, planete și Univers.

Planetariul digital modern este potrivit şi pentru filme emisferice, aşa-numitele filme pline care oferă o experiență cinematografică de neegalat prin faptul că imaginea învăluie privitorul în întregime, în unghi de 360 de grade.

Filmul „De la Pământ la Univers”, de exemplu, prezintă nașterea Universului şi până în ultimul moment de viaţă al sistemului solar şi puteţi urmări viețile stelelor, ale planetelor, reperele spațiului și cercetarea spațială modernă, relația dintre om și spațiu.

Spectacolul “Întoarcerea pe Lună” vorbeşte despre o provocare extraordinară: în cadrul concursului Google Moon, echipele se luptă ca să trimită pe lună un astronaut care apoi trebuie să parcurgă 500 metri şi să trimită pe Pământ fotografii din acţiune.

Descoperă Grădina Botanică

Agora a fost construită în Grădina botanică a Universităţii din Debreţin. Această locație apropiată de natură oferă o mare oportunitate: cea de a arăta și explora flora sălbatică. Cu biletul primit la intrarea în Centrul Agora, vizitatorii pot face o plimbare şi printre arbori, în casa palmierilor, pot admira colecţia de orhidee şi de cactuşi. Iar fişa de lucru a Agora te ajută şi ea să descoperi toate minunăţiile din grădină.

Scopul Centrului de aventuri ştiinţifice Agora din Debreţin este de a face cât mai interesante ştiinţele naturii şi de a  explica minunile vieții noastre cotidiene într-un mod distractiv şi pe înţelesul tuturor. În Centrul nostru de aventuri ştiinţifice, învăţătura înseamnă joc şi distracţie: dealurile se pot modela cu mâna, creierul se desface în bucăţi, iar universul se poate traversa la pas. În „inima” Grădinii Botanice, vizitatorii pot pătrunde în tainele fizicii, a chimiei, anatomiei, hidrobiologiei, ştiinţelor mediului, botanicii şi roboticii.  În centrul de astronomie şi în planetariul, ei pot studia fenomene celeste.

Programul excursiei (ora locala)

9,00: Plecare din Oradea cu autocar, categoria I.

10,00: Sosire la Debretin

10,00 – 13,00: Participare la program distractiv de educatie la Agora

13,00 – 15,00: Masa de pranz cu 3 feluri de mancare la Restaurantu Casablanca

15,00 – 17,00: Turul orasului/ Gradina Zoologica / Timp liber la un Centru Comercial.

17,00: Plecare din Debretin

20,00: Sosire la Oradea

 

Înscrierile se fac cu 7 zile înainte de data vizitei

BONUS: La grupurile de 40 de pers., intrarea la Gradina Zoologica este GRATIS

DESCARCA FORMATUL WORD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *